Kullanıcı
  Şifre
        
Üye Ol

    ANASAYFA         FİRMALAR         FİRMA ARAMA         HİZMETLERİMİZ         REKLAM         BİZ KİMİZ         İLETİŞİM    
 300.000 FİRMA KAYDI



 Üyelik Merkezi
 Ücretsiz Üyelik »
 Ticaret Merkezi
 Mal ve İş Talepleri
 Seri İlanlar
 İhaleler
 Fuar ve Etkinlikler
 Duyurular
 2. El Pazarı
 Kampanyalar
 Açık arttırmalar
 Üye Firmalar
 Genel
 Sektörler
 İller
 Vergi Takvimi
 Tarihte Bugün
 Yaşam Rehberi
 Ticari Bilgi Merkezi
 Hakkımızda
 Reklam
 Biz Kimiz
 İletişim
 Almanya Rehberi
 Konsolosluk
 Hastane ve Klinikler
 Askerlik
TURKADRES MİNİ ANKET

Siteyi Tavsiye Et
  Kimden :
  E-mail :

Bültene üye ol
  E-mail :




Yabancı Memleketlerde Ölenlere Ait Eşyanın İthali

Yabancı ülkelerdeki kişilerin ölümü üzerine Türk uyruklu mirasçılarına intikal eden zati eşya ve ev eşyası gümrük vergisinden muaf olarak Türkiye'ye ithal edilebilir. Ayrıca ölen kişinin miras bıraktığı bir adet kullanılmış motorlu veya motorsuz özel kara nakil vasıtası da ithal edilebilir.

Miras yoluyla intikal eden eşyanın gümrük vergisinden muaf olarak ithal edilebilmesi için aşağıdaki şartlar aranır.

  1. Eşya, zati eşya ve ev eşyası olmalıdır.

  2. Eşyanın ölen kişiye ait olduğu ve kanuni mirasçılarına intikali kanaat verici belgelerle ispat edilmelidir

  3. Eşyalar Türkiye'de oturan veya Türkiye'ye dönen Türk uyruklu mirasçılara intikal etmiş olmalıdır.

  4. Eşyalar, veraset ilamı tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Türkiye'ye getirilmelidir.

Eşyanın kanuni mirasçılara intikali mahkemelerden alınan Veraset İlamı ile, eşyanın ölen kişiye ait olduğu Konsolosluklarımızdan veya resmi makamlardan alınmış belge ile ispat edilmelidir.

Ölen kişinin mirasçılarından bazıları yurt dışında bazıları Türkiye'de oturuyorsa, yurt dışındaki mirasçılar noterden düzenleyecekleri feragatname ile eşya üzerindeki haklarından Türkiye'deki mirasçı lehine feragat ederlerse, Türkiye'de oturan mirasçı eşyaları ithal edebilir.

Ölen kişinin Türk veya yabancı uyruklu olmasına bakılmaz. Mirasçının Türkiye'de oturan veya Türkiye'ye dönen Türk vatandaşı olması yeterlidir.

Ölen kişinin miras bıraktığı taşıt, vergileri ödenerek ithal edilebilir. Ancak, alkol ve tütün ürünleri, motorlu ticari araçlar, ölen kişinin mesleğini icra etmesi için kullandığı taşınabilir aletler hariç herhangi bir mesleğin icrası için kullanılan aletler, hammadde stokları ve mamül veya yarımamül ürünler, normal aile ihtiyaçlarından fazla miktarlarda bulunan canlı hayvanlar ile tarım ürünleri için gümrük muafiyeti uygulanmaz.

ONLİNE VİTRİN

GÜNÜN FİRMASI
Firma Adı
%100 özenkebap ümraniye
Ünvanı
özenkebap
Sektör
Ağaç-Orman Ürünleri
Telefon
02166317311

Turkadres.com bir hizmetidir. © 1999 - 2008