Kullanıcı
  Şifre
        
Üye Ol

    ANASAYFA         FİRMALAR         FİRMA ARAMA         HİZMETLERİMİZ         REKLAM         BİZ KİMİZ         İLETİŞİM    
 300.000 FİRMA KAYDI



 Üyelik Merkezi
 Ücretsiz Üyelik »
 Ticaret Merkezi
 Mal ve İş Talepleri
 Seri İlanlar
 İhaleler
 Fuar ve Etkinlikler
 Duyurular
 2. El Pazarı
 Kampanyalar
 Açık arttırmalar
 Üye Firmalar
 Genel
 Sektörler
 İller
 Vergi Takvimi
 Tarihte Bugün
 Yaşam Rehberi
 Ticari Bilgi Merkezi
 Hakkımızda
 Reklam
 Biz Kimiz
 İletişim
 Almanya Rehberi
 Konsolosluk
 Hastane ve Klinikler
 Askerlik
TURKADRES MİNİ ANKET

Siteyi Tavsiye Et
  Kimden :
  E-mail :

Bültene üye ol
  E-mail :




Almanya Federal Cumhuriyeti Yabancılar Yasası 

5. Bölüm

Sınırdan Geçiş

Madde 58

İzinsiz Giriş; İstisnai Vize

  1. Bir yabancının

  1. Gerekli ikamet iznine sahip olmaması

  2. Gerekli pasaportun hamili bulunmaması veya

  3. Giriş izni hamili olması (9. maddenin 3. fıkrası) veya girişine 9. maddenin 4. fıkrasında belirtilen tüzük uyarınca izin verilmiş olması haricinde, 8. maddenin 2. fıkrasına göre giriş yapamaması hallerinde F.Almanya‘ya girişi izinsiz sayılır.

  1. Sınır geçiş trafiğini polis marifetiyle kontrol etmekle görevlendirilmiş olan makamlar, F.İçişleri Bakanlığı‘nın verdiği yetki çerçevesinde istisnai vize ve pasaport yerine geçen belgeleri düzenleyebilirler.

Madde 59

Sınırdan Geçiş

  1. Başka yasal düzenlemeler veya ikili sözleşmelerle istisnalara izin verilmediği takdirde, F.Almanya‘ya giriş ve F.Almanya'dan çıkış, sadece izin verilmiş sınır kapılarından ve belirlenmiş geçiş saatleri içinde yapılır ve yabancılar, ülkeye giriş ve çıkışlarında geçerli bir pasaport veya pasaport yerine geçen bir belgeyi yanlarında bulundurmak kimliklerini bunlarla ispat etmek ve sınır geçişlerinde polis kontrolüne tabi olmakla yükümlüdürler.

  2. Bir yabancının geçiş izni verilen bir sınır kapısından ülkeye girmiş olması, ancak sınırı geçmesi ve sınır giriş kapısından içeri girmesi halinde gerçekleşir. Bunun dışında, bir yabancı sınırı geçtiği takdirde ülkeye girmiş sayılır.

Sınır ötesi trafiğin polis tarafından denetimi ile görevli makamlar bir yabancının, sınırdan geri çevirme kararından (bu yasanın 60. maddesi, İltica İşlem Yasasının 18 ve 18a maddeleri) önce veya bu önlemin hazırlanması, sağlanması veya uygulanması sırasında geçici nitelikli belirli bir amaçla geçmesine izin verirlerse, yabancının ikametini denetleme olanakları olduğu sürece, 1. cümle anlamında giriş yapılmış sayılmaz.

Madde 60

Sınırdan Geri Çevirme

  1. Ülkeye izinsiz giriş yapmak isteyen bir yabancı sınırdan geri çevrilir.

  2. Bir yabancı

  1. Sınırdışı edilmesini gerektiren bir nedenin mevcut olması,

  2. İkametin beyan edilen amaca uymadığı yolunda ciddi bir şüphenin mevcut bulunması hallerinde sınırdan geri çevrilebilir.

  1. F.Almanya'da geçici ikamet için gerekli ikamet izni alma zorunluluğundan muaf tutulan bir yabancı, ikamet izninin reddedilmesine cevaz veren şartlar çerçevesinde, sınırdan geri çevrilebilir.

  2. Yabancı, hangi devletten giriş yapmaya çalışıyor ise, o devlete geri çevrilir. Geri çevirme işlemi, yabancının, seyahatine başladığı, daimi ikametgahının bulunduğu, vatandaşı olduğu veya pasaportunun tanzim edildiği devlete veya girişine izin verilen bir başka devlete de yapılabilir.

  3. Bu madde ile ilgili hususlarda 51. maddenin 1., 2. ve 4.fıkraları, 52. madde, 53. maddenin 1., 2. ve 4. fıkraları ile 57. madde hükümleri tatbik edilir.

Madde 61

Geri Gönderme

  1. Ülkeye izinsiz giriş yapan bir yabancı, sınırı geçmesini müteakiben, altı ay içinde geri gönderilmelidir. Bir diğer devletin ikili kabul sözleşmesi gereği yabancıyı geri kabul etmekle yükümlü bulunması halinde, geri kabul yükümlülüğü devam ettiği sürece yabancının geri gönderilmesi caizdir.

  2. Bir diğer devlet tarafindan iade edilen veya geri çevrilen terkle yükümlü bir yabancı, terk yükümlülüğünün henüz icra edilebilir olmaması haricinde, giriş yapabileceği bir devlete derhal gönderilir.

  3. Bu madde ile ilgili hususlarda 51 maddenin 1., 2. ve 4. fıkraları, 52. madde 53. maddenin 1.-4. fıkraları ve 57.madde ile 60. maddenin 4. fikrası hükümleri tatbik edilir.

Madde 62

Ülkeden Çıkış

  1. Yabancılar F.Almanya'dan serbest olarak çıkabilirler.

  2. Bir yabancının ülkeden çıkışı, 19 Nisan 1986 tarihli Pasaport Kanunu'nun (RG I S. 537) 10. maddesinin 1.ve 2. fıkralarının tatbiki ile yasaklanabilir. Ayrıca, yabancının F.Almanya‘dan çıkışı, sadece, gerekli belge ve izinlerin hamili olmaksızın bir diğer devlete gitmek istemesi halinde, yasaklanabilir.

Ülkeden çıkış yasağı, yasak konmasına ilişkin nedeninin ortadan kalkması ile kaldırılır.

 

ONLİNE VİTRİN

GÜNÜN FİRMASI
Firma Adı
%100 özenkebap ümraniye
Ünvanı
özenkebap
Sektör
Ağaç-Orman Ürünleri
Telefon
02166317311

Turkadres.com bir hizmetidir. © 1999 - 2008